İçeriğe geç

Ff Olan Dersin Bütüne Girilir Mi

Bütünleme sınavına kimler giremez?

E, F1, D1 ve D2 notu alan öğrenciler bütünleme sınavına girebilir. Diğer öğrenciler bütünleme sınavına giremez. Katılsalar bile sınavları geçersiz sayılır.

Sorumlu geçilen dersin bütüne girilir mi?

DD ve DC notu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girmesine gerek yoktur; ancak FF notu alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavına girmeleri gerekmektedir.

Sorumlu geçtiğim dersin bütüne girmek zorunlu mu?

Bu sınava katılım zorunlu değildir. Harf notu (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) ne olursa olsun, öğrencinin tekrar sınavına girmesine gerek yoktur. Öğrenci, başarısız olduğu veya sorumlu olduğu dersi telafi etmeme hakkına sahiptir. Tekrar sınavına girmeyen öğrencilere mazeretli sınav hakkı verilmez.

Hangi harf notu büte kalır?

Öğrenciler, bütünleme sınavında DC notu aldıkları derslerden, yarıyıl ortalamaları ne olursa olsun başarısız sayılırlar. (E) notu, bir dersin bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere verilir ve o dersin notu, yarıyıl sonu notu olarak kalır.

Bütünleme sınavına herkes girebilir mi?

HAYIR. Bütünleme sınavına sadece FF, DD ve DC harf notu olan öğrenciler girebilir.

Bütlere girmek için ne yapmalıyım?

Başarısız olunan (FF) ve şartlı başarılı olunan (DD, DC) dersler için bütünleme sınavına kayıt zorunluluğu yoktur.

FF olmayan dersin bütüne girilir mi?

Bütünleme sınavlarına girebilmek için final sınavına girmeyenlerin final sınavı sonucunda FF, FD, FG harf notuna sahip olmaları gerekir. Notlarını yükseltmek için (DD ve DC notları için) bütünleme sınavına giremezler.

FF genel ortalamayı ne kadar düşürür?

Örneğin, 12 kredilik bir yarıyılda 3 kredilik bir dersten FF notu alırsanız not ortalamanız 6 puan düşecektir.

Büt ne kadar etkiliyor?

Bütünleme sınavına giren öğrenciler için bütünleme sınavı, final sınavı yerine geçer ve final sınavı gibi genel notun %70’ini oluşturur.

Şartlı geçenler büte girer mi?

Şartlı olarak geçtiğiniz dersin bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Final mi zor büt mü?

Genel olarak tüm finalden daha kolaydır ama hocaların vicdanına göre zor da olabilir.

En fazla kaç dersten büte girilir?

Telafi için ders sınırlaması yoktur.

Vize 0 Final 100 geçer mi?

1. Vize ve final not ortalaması hesaplanırken, vize notunun %40’ı ve final not ortalamasının %60’ı kullanılacaktır. 2. Notun geçer not olarak kabul edilebilmesi için final ve ortalama notunun 50 veya üzeri olması gerekmektedir. Aksi takdirde BAŞARISIZ olarak kabul edilecektir.

Büte girince final notu düşer mi?

– Tekrar sınavından aldığınız not ortalaması, sınavdan önceki not ortalamanızdan düşük olabilir. Bu durumda tekrar sınavlarını dikkatli seçmelisiniz çünkü tekrar sınavındaki ortalamanız her zaman final notunuz olacaktır.

49.6 ile geçilir mi?

Daha önce 40 olan geçme notunun alt sınırı 50 olarak belirlendi. Yani öğrencinin dersten geçebilmesi için ara ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekiyor. 1. maddeye göre hesaplanan ham puanın 50 veya üzeri olması gerekiyor. Final sınavının alt sınırı 40 puana çıkarıldı.

Bütlere kimler girebilir?

Final sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavlarına girebilirler. Ancak bu sınav zorunlu bir sınav değildir. Öğrenci bu sınava girmek istemezse dersten kalma riskiyle karşı karşıya kalır ve ertesi yıl aynı dersi tekrar almak zorunda kalır. Bütünleme sınavı zorunlu bir sınav değildir.

Bütünleme sınavına giremedim ne yapmalıyım?

Mazeretim nedeniyle ara sınava giremedim, ne yapmalıyım? Haklı ve geçerli bir nedenle ara sınava giremeyen bir öğrencinin; mazeret sınavına girmek istediği ders veya dersleri belirten dilekçe ve mazeret belgesini sınav tarihinden itibaren en geç beş iş günü içinde ilgili akademik personele teslim etmesi zorunludur.

Bütünleme sınavı için rapor gerekli mi?

Herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmadan doğrudan bütünleme sınavına girebilirsiniz.

Final sınavına giremeyen bütünlemeye girebilir mi?

Final sınavında başarılı olamayan öğrenciler kayıt yaptırmadan bütünleme sınavına girebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir